Stress...

På senare tid har det blivit mer rörigt och stressigt än vanligt. Mycket på jobbet och typ ännu mer privat...  Något som jag jobbar stenhårt med är att få balans i de båda är och inte låta dem ta för mycket plats och påverka mig så djupt.  Inte det lättaste för en som aldrig gör något halvdant..  Sen känner jag så himla mycket och jag vill ännu mer. Det blir knepigt ibland... :/
 
Det jag har märkt är att jag har rasat i vikt,  jag har knappt matlust nu för tiden..  Som idag.. Kl 17 åt jag lunch,  var ej hungrig men jag måste äta. Jag tog typ 3 tuggor sen växer det typ i munnen på mig. Jag hade 30 minuters rast, jag tog 15 och hann äta, göra en retur i en annan butik och kolla siffror sen gick jag ut och jobbade igen. 
 
Jag kan stirra upp i taket i timmar och ligga sömnlös och gå igenom beställningar i huvudet, jag kan liksom inte bara stänga av! Nån morgon så hade typ mina käkar låst sig, jag igenom saker och tänker när jag sover och spänner käkarna hela natten pga stress... det känns ju bra?...inte..
 
Jag och min kollega var kvar efter stängning. Jag gick kl 21.15, bra där... Haha.. Om en månad så ser jobbet annorlunda ut, min fina förvinner och kvar blir jag med en massa mer ansvar. Jag får visserligen en massa fler timmar men ibland så undrar man om det är värt det?
 
Hur ska jag ha samvete att vara sjuk några dagar? Hur i helsike ska jag kunna vara sjukskriven i 2 veckor när jag ska operera mig? Det börjar jag för övrigt fundera på att skjuta framför mig ännu mer, just nu känns det bara som ett stress moment.. :/ Inget man ser fram emot liksom, utan mer nått som ska göras, typ som att boka tvättid och så var ju inte tanken att det skulle vara.. :(
 
Alla pratar om den där väggen och att jag ska vara vaksam, det är jag men jag har för hög smärt- och stresströskel för mitt eget bästa.. Ibland bra och nu kanske lite mindre bra.... Idag så öppnade den nya delen upp i centrumet, hej mer jobb! Det var liksom kö uppe på heeela övervåningen för att ens få komma in i den nya delen, sinneeeessicked!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta? haha
 
Vi har börjat inse att de resultat vi levererar är inte rimliga för någon. Det är i alla fall inte hälsosamt i längden. Vi har nått så högt som det går att komma. Sen tar det stopp. Vissa kanske hamnar där någon gång, men det är vår standard vecka in och vecka ut... Men är det värt det alla gånger? Njaaa...
 
Just nu är jag inne i nån övergångsperiod till de dödligas sida. Jag går hem när jag ska, kutar inte mellan varje kund, kör inte hela säljsnacket.. för ja, jag kan sälja vad jag vill till vem jag vill men ibland så orkar jag bara inte.. just nu så "går jag bara till jobbet"...haha ovant men slappt och behagligt på nått sätt ändå, lite översittar stil på det hela..haha
 
Men det hindrar ju inte kunder från att ringa in och promt få prata med chiiiefen för att få tala om för honom hur duktiga, kunniga, snabba, trevliga, profesionella och serviceminded de tjejerna som jobbade i helgen var! haha ja, det är ju bra att de gör så eftersom att vi själva inte kunde ta åt oss det av damen när hon sa det till oss i butiken! haha FINA NI! <3 Det hände senast idag igen.. ja det kanske är tillräckligt att vara "dödlig" ibland mellan högvarven...?
 
Just nu är det så mycket som ska fixas på jobbet så jag är glad och tacksam över att jag är ledig imorgon och slipper se eländet! ;D haha Hoppas de blir klara med allt så jag slipper se det i helgen också! haha <3 <3 Nej, idag har det varit en rolig dag, mycket MEN otroligt roligt ändå, som alltid!
 
Sen ni som är sugna på mina boots! passa på inom kort, för de (jag) säljer som smöör! <3
 
kram mina fina! Nu fick ni ett efterfrågat personligt inlägg nu vet ni lite av vad som pågår på hjärnkontoret...Hoppas att ni inte gick in i väggen nu bara...haha! ;D <3 <3 
 
Hur gör ni när det blir lite mycket? :) Tips? ;D
 
//Linda
Anne

Jag är betydligt äldre än du men när jag var i din ålder jobbade jag också i butik. Det var snabba puckar, många extra timmar. Man förväntas komma tidigare, stanna senare, sälja mer, vara snabbare. Jag älskade att jobba i butik, prata med kunder och hålla på med kläder hela dagarna. Jag siktade på att bli butikschef och kom till att få avdelningsansvar.
MEN det blev bara mer och mer. Jag var inte heltidsanställd( som man ju aldrig är i handeln nästan) utan jag hade 30h men ofta blev det betydligt mer. Ibland fick man betalt för fler ibland inte. Och då jag levde ett "vuxet" liv behövde jag ju en fast inkomst, tider osv... Jag tycker att det är fruktansvärt hur handeln fungerar. Jag tyckte ju att det var roligt precis som du verkar göra och därför tog det lång tid innan jag förstod att mitt liv kretsade kring mitt jobb, ett jobb som egentligen ger rätt dåliga pengar, som inte alls är tryggt och bra för framtiden, sliter på kroppen osv.

Jag vill uppmana dig att tänka efter, stå på dig, se till att vara ledig när du är ledig. Inte jobba över och komma tidigt hela tiden. Det viktigaste i ditt liv är INTE ett jobb i en butik, det är din familj och kärleken till dina vänner osv...
Jag utbildade mig till sjuksköterska och jobbar idag på en vårdmottagning på DAGTID kontorstimmar med en fast bra månadslön och utan stress. Jag saknar butiksjobbet ibland men sen tänker jag på det dåliga schemat, tunga lyften, uteblivna luncherna, ändrade semestrarna, stressen på helgerna, att alltid vara för få i personlen osv och känner att jag gjort ett strålande val!

Jag hoppas det blir lugnare för dig snart!

Svar: Tack för ditt fina svar! :) Det jag själv tänker är hur detta ska fungera ihop med familj, det håller ju inte. Kanske om jag blir butikschef och kan jobba 09-17. Men min plan är ändå att inom en snar framtid att börja plugga till socionom. Jobba kontorstider, ledig röda dagar osv.
För i längden blir det som du säger, det blir slitsamt och ouppskattat för man får inget för det, egentligen. Nu har jag bra lön och jag älskar tempot, det har jag alltid gjort. Innan detta så hade jag ett riktigt kontorsjobb där jag jobbade 09-16 och till 15 på fredagar, visst det var lugnt men jag ruttnade! Det går bara inte! Jag måste få röra på mig på något sätt.

Men jag skulle kunna tänka mig att jobba inom sjukvården eller som socionom. Så vi får se när att drar igång! :)

kram kram
//Linda
Linda Mark

Sara

Tips?? Härifrån? nejdu, tänkte jag skulle hitta lite tips hos dig ;)

Jobbar 3skift, med extra skift hela månaden (6dagar i veckan), (inte för att jag behöver pengar egentligen, men rädd att förlora jobbet om man tackar nej..), samtidigt som jag har min verksamhet hemma med 5 hästar och allt som har med det att göra.

När jag ens lagade mat senast minns jag inte! Tänkte att allt skulle bli bra av 4 veckors semester men så blev då inte. Svänger förbi macken och tar två grillade med mos ibland, bara för att få i mig något. Men max en gång om dagen, man har liksom inte ens matlust som du säger.

Tänkte direkt i ditt inlägg att du kanske skulle behöva den där sjukskrivningen för operationen, för att vila upp dig. Men när som du säger att du inte har ro till det så kanske det inte ger något..

Så.. tips, jatack om du kommer på något? ;)
/Sara

Svar: hahaha! ;D jo det blir ju lätt så! haha
Vart i landet håller du hus med din verksamhet? :)

kram kram
//Linda
Linda Mark
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR