Dags för en uppdatering...

Vi har länge gått och funderat på att uppdatera oss på kamerafronten då vi vill ha "mer". I dag har vi en NIkon D5000 samt lite objektiv till den som vi tänker sälja vidare. Och det vi istället funderar på är en fullformat av lite högre klass. Nu velar vi emellan Nikon D610 och Nikon D750, två kameror som på ett sätt är natt och dag ifrån varandra :)
 
 
 
Nikon D610
 
 
 
 
 
Nikon D750
Så oavsett vad vi väljer så kommer allt kännas så sjukt mycket bättre än vad vi är vana med, det går inte ens att jämföra om man säger så! :) Så om jag har några kamera kunniga här så får ni gärna hojta till om vad ni tror passar eller räcker för oss :) Jag kan tänka mig att en D610 räcker gott och väl, vi är fortfarande inga proffsfotografer utan vill ha nått lite roligare helt enkelt för privat och vardagsbruk. 
 
Sen är det ju även själva objektiv frågan. Det vi har idag är ett fast AF-S nikkor 50 mm på 1,8, ett AF-S nikkor 18-55 mm med 3,5-5,6 i bländare samt ett zoomobjektiv (som just nu är borta...haha) men det kanske är ett 70-300 med nått okej-dugligt bländartal ;) Tanken är väl att ha ett fast objektiv för porträtt med kort skärpedjup samt investera i ett 18-250mm *ish* som ersätter 2 st objektiv i ett och samma. och ju dyrara kamera desto mer kostar även objektiven till den.
 
Och på samma sätt så är det ingen idé att köra fullformat om man inte tänker utnyttja det till fullo. Så hjälp mig att komma fram till vad jag vill ha! ;D haha
 
kram kram
 
ulrika

Hej fina du.
Vi köpte i somras en nikon D7100 är super nöjda 😀

Kram kram

Svar: jag har en annan bekant som också köpte en sån som också är super nöjd. Tåls att kolla lite mer på! :)
Linda Mark

Robin

D7100 är ingen fullpanels kamera. Och ligger i samma klass som den kameran vi har.

Svar: jaaaag veeet..... <3
Linda Mark
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR