Gravid vecka 36...

Idag är jag inne i v.35+1, jag mår fortfarande bra. Det som är nu är väl att jag känner hur man blir med ödmjuk mot sig själv. Man kan helt enkelt inte röra sig som innan, inte när man ska sova, mysa i soffan springa efter barnen eller ta sig ner mot centrum. Igår var vi hos BM och kollade lite värden och så, allt såg toppen ut, lillen följer kurvan preciiiis... så sjukt att det kan vara så exakt! :) Vi ska mäta järn och blodsocker nästa gång om 2 veckor så nu blir det att äta upp den sista Niferexen! *död åt de tabletterna*. Vi fick även höra hur lillebror låg och lyssna på hans glopperande hjärta! :)
 
En "glad" nyhet är att, "ja magen är ju mycket större nu än sist (sf 34), den har även sjunkit ner samt att han ligger väldigt långt ner"...ja, då blev ju allt inte alls mycket mer verkligt helt plötsligt! 'hjälp*.. haha! Jag har hittat en blivande mamma ett stenkast här ifrån och hon är bara en vecka efter mig! :) Hon har mitt "gamla" bf datum, den 4/12. Men som alla vet så kan det bli hur som helst med det där. 
 
Vi har beställt samma vagn till och med. De väntar en tjej och vi en liten kille. Nu är det ju dock höstlov och fullrulle med barnen med så fort det hinns med så ska jag slå en pling! :) Vi hänger ju heller inte med folk här ifrån förutom kusinen med familj :) 
 
 

Bebis

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Fostret lägger på sig ungefär 14 gram fett varje dag, och väger i den här veckan runt 2,6 kilo. Pojkar är ofta något tyngre än flickor. Det skiljer ungefär 100-200 gram mellan pojkar och flickor.

Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom mammans kropp absorberar en del av det.

Mamma

Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare vilket beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat, barnet får all sin näring via dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Nu är det hög tid att ta reda på telefonnummer och adress till det förlossningssjukhus du ska föda på samt till den barnavårdcentral, BVC, som ditt barn kommer att kontrolleras på efter förlossningen. Har du inte redan fått dessa uppgifter, fråga din barnmorska efter dem!

 

kram kram

 NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR