V.35 med lillebror...

 
Bebisen:
Barnets totala läng är nu ca 45 cm och den väger ca 2,38 kg i början av veckan och ca 2,56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningssystemet är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Barnet har inte mycket utrymme att röra på sig längre.
 
Mamman:
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp p.g.a. östrogenet och ett hormon som heter relaxin, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet.
Barnets tyngd får bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Om du är omföderska så börjar barnet nu lägga sig tillrätta med huvudet nedåt. Däremot händer det ibland att barnen hos omföderskor inte fixerar sig förän du får värkar. Gå igenom ditt förlossningsbrev med din barnmorska och lägg det i din journalmapp.
 
Pappan:
Du och din partner kanske redan har påbörjat nedräkningen inför bebisens ankomst. Det är nu hög tid att börja förbereda sig på förlossningen. Det är viktigt att ni fungerar som ett team på förlossningen. Även om ni tycker er vara överens kan det vara givande och betryggande för er båda två att gå igenom era önskemål. Ju mer ni delar tankar och känslor inför den stundande förlossningen desto lättare kommer det vara för dig att vara ett bra stöd. Är det första förlossningen du är med på kan det vara bra att prata med en närstående om dennes erfarenheter. Kanske kan du få en bredare bild av vad som komma skall och eventuellt också några goda råd inför den stora dagen.
 
Hur mår jag?
Jag mår fortfarande superbra! :) Man känner sig ju något mer orörlig samt att min ischias bråkar ibland. Det "värsta" som är just nu är i så fall de sura uppstötningarna som man oftast dagligen gästas av. Jag har landat mer i det hela med att "bebis ska komma" nu när rummet blev klart. Tjejerna hjälper även till supermycket med att pussa och buffa på magen, då påminns man ju om att det faktiskt finns någon där inne. :) Snart ska vagnen hämtas ut, det kommer att vara ytterligare en pollet för mig. Sen kommer den ju att stå i hallen och dagligen påminna en om att vi blir en till. Jag har beställt böcker som jag ska läsa i veckan, snart är det dags för kurser också. Vi har även pratat om att åka någonstans i början på året, bara vi tre. Och bara att ens kunna säga så är sjukt konstigt. Så vi får se om det blir en sol resa eller besök i Norge. oavsett så kommer det att bli supermysigt och en chans att kunna landa lite i allt... :)
 
 NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR