Glass i solen och att lacka ur...

Barnen hämtades i skolan vid 14-tiden och sen gick vi och köpte glass. Elin hade med sig en kompis hem och idag så leker vi ute hela eftermiddagen! :) Vi ska gunga, hoppa hage och spela king! :)
 
 
 
Jag har ledsnat så fruktansvärt på allt som cirkulerar nuförtiden bland dagens barn, kalla mig amish jag bryr mig inte! haha När man ifrån säger sig alla de få aktiviteter man har efter skolan för att hellre sitta hemma och spela tv-spel, göra ingenting, hänga med lösdrivare utan ambitioner och kasta bort sin talang, när man är inte ute och leker med sina kompisar utan man umgås på nätet, när barn i ettan bär toppar under tröjorna för att hålla upp tuttarna och när man ska beskriva sig med tre bra egenskaper i skoluppgiften när man går i 2:an så är "snygg" en av dem... då har det gått för långt.
 
Det är så sorgligt så jag blir illamående :( vart är världen påväg? Man kan vara ute och umgås med sina vänner och ändå hinna med tv-spel om man gjort sina läxor. Det kan man göra när det är kallt och mörkt igen på kvällen. Så de får helt enkelt passa på att få de få soltimmar som det här landet bjuder på! :) De får leka ute och använda hjärnan och sin kreativitet på andra sätt än att välja ut vilken topp som matchar bäst på MSP... det kommer de ändå att få ägna större delen av sitt vuxna liv till att få klura ut ;)
 
Det är vi vuxna som möjliggör deras bubbla då de själva inte har råd med kläder, mobiler och datorer. Så det är även vi som kan påverka dem. Och jag är såpass säker i mig själv att jag inte behöver fiska "likes" med att möjliggöra detta liv åt "mina" barn, bonus eller ej. Nej, dessa och andra barn behöver komma ner på jorden och jag struntar i om de sen menar att de nu kommer att bli mobbade för att jag inte köper ut cider till dem när de är 14 år eller vilken ny mobil deras kompis har, kul för henne, synd att någon snodde den en vecka senare då eller att hon blev rånad så hon inte kunde låta bli att flasha eller skryta. 
 
De kan skryta om deras prestationer eller resultat på läxförhöret men inte om alla deras senaste saker de fått. Det är bättre att få vänner som gillar en för en man är än för det man har.
Sharpmansion goes amish! ;D *Wooohooo*...
 
kram kram
Madeleine

Perfekt glassväder idag :)

Madeleine

Härligt att fler lagt märke till hur barn är nu. Och tar man hem kompisar ska det ofta tjatas om tv spel osv. Brukar säga att ni är barn och får leka :)
Och förklara för dottern att man inte behöver ha topp förrän man fått tuttar, många som har det redan i ettan?!

mumsigt med glass

my

Åh vad mysigt!
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR