PRODUKTIV DAG....

Dagen idag har gått som på räls! :) Vi klev upp och gjorde frukost och satt i bilen strax innan 11-tiden för att åkte till Bauhaus. Där inhandlades fjädergrå färg, griffeltavel-färg, nya verktyg och rollers. När vi sedan kom hem så fick vi ett samtal om att vår IKEA-leverans skulle komma om en halvtimme, tajm-fucking-ing ! :D Finns det något värre än känslan av att du har suttit hemma och kastat bort en hel dag för att du behövde passa en leverans? Givetvis så brukar de ju komma någon gång mellan kl 09-20... Nu hade vi turen att veta att den skulle komma mellan kl 09-13, men hur ofta brukar sånt stämma?
 
Så vi åt lunch och pysslade med annat så länge. och nu snabbspolat framåt så är allt grundarbete klart för mitt lilla projekt. Det ska bara slipas lite imorgon på en vägg. Sedan så ska en snobbkant målas, en vägg ska grundmålas och en annan ska tapetseras, plätt-lätt! Sen ska möbler monteras och allt lull-lull ska på plats! :)
 
Suttit och gluttat inspo nu på kvällen! :)
 
 
Ska åka iväg i veckan och inhandla det sista. Ska de om jag hittar en ny bordlampa, krokar, prints (eller så gör jag egna) och sen så är jag klar! :) Nu under tiden som jag har håll på så har jag kommit på ett nytt projekt som jag vill göra (skjut mig) haha! Men det får bli sen!
 
I övrigt så blev projektet i förrådet i princip klart, sambon och svärfar har satt ihop en massa garderober och skjutdörrar till denna. Så snart kan fas två (vardagsrum) inledas! Sen är det klart! Wiiie.. Älskar att bli klart! Men det är så tråkigt för det blir så tomt! Men då kan man ju alltid göra som vi gör, riva ner och göra nytt! ;D
 
kram och god natt!

Hej,
Läser din blogg, så mycket bra inredningstips. Älskar din bilder,
Speciellt på ert fantastiska hem!!
Jag kom över en text, och tänkte på er son. Har du läst om High need baby? De är inget påhopp, men de hjälpte mig och min bror att lättare förstå varför deras dotter är så "speciell".

Kännetecken för High Need Baby är:

1. INTENSIVA: Gör sina behov kända på ett väldigt högt, definitivt sätt. Är väldigt passionerade gällande vad de vill och inte vill, och om du inte är snabb på att möta upp detta får du veta det tydligt. De gråter och skriker högljutt men å andra sidan är de också glada på ett högljutt sätt.

2. HYPERAKTIVA: Konstant i rörelse, kan ha stela eller spända muskler och kan till och med motsätta sig att bli burna eller gosade med. De kan göra motstånd till att bli omstoppade eller invirade i filtar och kan ha svårt att bli ammade på grund av sitt ivriga rörelsemönster.

3. UTTÖMMANDE: High Need Babies sliter på dig! De håller dig definitivt på alerten och kan lämna väldigt lite tid för dig att återhämta dig. Då de ofta sover dåligt finns det ingen återkommande eller förutsägbar tid för dig - föräldern - att ta igen dig. Det här kan vara otroligt uttröttande och frustrerande.

4. ÄTER OFTA: High Need Babies kan vilja bli ammade eller flaskmatade oftare än andra barn. Du kan också vilja mata dem oftare som ett sätt att lugna ditt barn.

5. KRÄVANDE: Det här barnet låter dig veta, väldigt högt, vad han behöver. Om du inte ger honom det på en gång är han snabb att vädra sitt misslåtande. Han känner sina behov väldigt starkt och vet hur han ska få som han vill.

6. VAKNAR OFTA: Sover bara i korta stötar och kan också ha svårt att somna.

7. MISSNÖJDA: Oavsett vad du gör kan ditt barn fortfarande vara gnälligt, missnöjd, olyckligt även om du provat varje lugnande teknik du kan tänka på.

8. OFÖRUTSÄGBARA: En dag somnar hon när du gungar henne, nästa dag gör hon inte det. Du kan lugna henne genom att ge henne mat en natt men nästa natt skriker hon när du försöker mata henne. Hon sover natten genom ett par nätter och är sedan uppe 3 gånger, eller mer, några nätter. Du har svårighet att se mönster, barnet ändrar sig hela tiden och följer inte ett givet schema.

9. SUPERKÄNSLIGA: Extremt känsliga för sin omgivning och externt stimuli. De observerar konstant omgivningen och föredrar att vara hemma eller i en lugn och bekant miljö. De blir lätt uppskrämda och är väldigt känsliga mot smärta eller obehag.

10. KAN INTE SÄTTA NED BEBISEN: Dessa bebisar föredrar att vara i famnen och i konstant rörelse. De kan motsätta sig att sova ensamma eller att bli satta i en barnvagn eller babysitter. De föredrar mänsklig kontakt och rörelse. High Need Babies tenderar att uppföra sig väldigt väl när de är burna i famnen eller får sitta i en bärsele eller sjal.

11. KAN INTE LUGNA SIG SJÄLV: Dessa barn behöver hjälp att somna. När andra barn fridfullt somnar i sina sängar, behöver dessa barn försiktigt bli lärda att slappna av och somna på egen hand. Detta kommer oftast lite senare under spädbarnsåret.

12. KÄNSLIGHET FÖR SEPARATION: Vissa bebisar föredrar helt klart sina föräldrars sällskap. Det kan vara svårt att lämna dem med barnvakter eller till och med att någon annan håller dem. De är starkt sammansvetsade med sina föräldrar eftersom de vet att det är dessa personer som bäst möter upp deras behov.

ÖVRIGA DRAG HOS HIGH NEED BABIES: (drag som finns hos många, men inte alla High Need Babies):

13. SVÅRIGHETER ATT ROA SIG SJÄLVA: Många bebisar behöver föräldrarnas hjälp att hålla dem sysselsatta, speciellt före de lärt sig sitta själva. Dock hör man från många föräldrar till High Need Babies att barnet fortsätter ha svårt att leka för sig själv till och med som större barn. Dessa barn kan ofta inte sitta nöjda på golvet och leka, inte ens med leksaker, utan vuxen interaktion. Dessa barn verkar behöva stimulering genom att interagera med andra mer än andra barn.

14. ÄLSKAR ATT VARA RUNT FOLK, LJUD OCH AKTIVITET: Medan vissa High Need Babies klarar sig bäst i tysta, lugna miljöer hör

Svar: Tack för din kommentar! :) jag har faktiskt aldrig hört talas om det men ja, det låter som min unge på många punkter! Haha Det är så knepigt för på många punkter så stämmer hem inte alls så mycket. Han är väl en blandning av allt men överlag så är han ju en rastlös och livlig kille som stundvis kräver en MASSA tålamod! ;) tack för tipset!
//Linda
Linda Mark
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR