ENOUGH IS ENOUGH

Idag har jag och Adrian varit hemma på förmiddagen, det har sett ut som skit här hemma men jag kan inte göra få mycket när man har en konstant missnöjd unge hemma som sitter fastklistrad vid mitt ben. På kvällen när han tillslut somnar så orkar jag inte annat än att bara stupa i säng själv. 

Idag så ringde fina natta och räddade mig ur röran så vi bestämde träff och åkte till Haninge c för lite fika och stros. Adrian har varit gnällig, korvig, glad, busig och en skitunge.. En blandad kompott av allt. Tur för honom att han är så jävla söt! Vi kunde i alla fall lämna kaoset i några timmar och tänk på något annat.

På hemvägen så somnade han tillslut och jag fick ladda om en liten snabbis och hinna handla. Strax innan kassan så vaknade han och så var det hela i gång igen. Han ska inte sitta i vagnen, utan stå upp. Och han ska inte stå upp i vagnen (!!) PUNKT.Han ska bli buren men kravlar sig ur men vill inte sitta i vagnen eller på golvet, så vad vill du då unge?!...

På nätterna så vaknar han vid 23, 03, 05.. Och nu det senaste så vaknar han om man lägger ner honom igen efter att ha tröstat honom vid kl 02. Så han hamnar hos oss för att jag måste sova och har inte en timme åt att bråka med honom. Väl där så äter hna hela natten och varannan gång som jag försöker skjuta bort honom så antingen blir han rabiat eller somnar om snabbt... I en timme eller så innan allt börjar om.

Så jag får inte sova oavsett och efter denna dag så är det nog. Han slutar att ammas NU och inte en sekund senare. Ännu mer passande är att pappa är i Barcelona så då är jag själv och då kan jag stänga av på ett annat sätt.

Så när han är tillbaka så är han välkommen att hjälpa till att ta honom nattetid eller så får han sova borta om nattsömnen blir förstörd för jag får inte sova oavsett så jag skiter i. Vissa passar på att åka bort i en helg för att ungen inte ens ska kunna associera amning. Ja, spa helg eller Barcelona hade ju inte varit så tokigt haha!

Denna helg är det många som planerar att sluta amma i december-gruppen. Jag känner som dem på många sätt, det är varken mysigt eller trevligt längre. Han bits, river och pillar, sover inte bra, äter konstant på natten osv. Så det får vara bra nu.

Idag så har han ju varit kinkig länge och i vanlig ordning så vill han inte ta flaska eller napp. Han skrek i en timme eller så innan han sen somnade i min famn efter att jag har försökt med famn, säng, vagn och axel. 

Jag ligger själv i sängen nu för att få några timmar redan nu. För när han vaknar vid 01/02 så duger inget annat än att ammas. Så det bli någon timme med skrik räknar jag med. 

Kram på er och släng iväg nått bra tips om ni har! :) 
Julia

Kommer knappt ihåg hur jag gjorde för att sluta amma mitt första barn men jag minns känslan att det inte var mysigt längre, jag sov med polotröja för att hon inte skulle dra i min T-shirt för att komma åt tuttarna.. Med mitt andra barn så ammade jag inte längre när det var dags att säga stopp till nattmål, utan han åt då på flaska. Men det är ändå därifrån jag har ett tips; jag gav han lite vatten i nappflaskan istället för ersättning. Först blev han JÄTTEARG haha, men efter ett tag (ett par nätter) så slutade han vakna. Han behövde inte mat på natten, han åt ordentligt med gröt/välling innan nattningen så han var mätt det var mer som en vana bara att äta. Med vatten så fick han snutta lite, sen vad jag envis med nappen.

Svar: Tack för tipset! Sitter här nu med en jätte arg kille. Men det är bra nu som sagt, han överlever! :)

God natt
Linda Mark

Lina

Var hård med fasta tider och rutiner under en hel dag. Sätt in bestämda tider när han ska äta alla mål samt sova. Får man in dessa rutiner brukar det bli lite lättare. Sen såklart är det ju svårt att alltid ha samma rutiner, men försök så mycket som möjligt. Små barn älskar rutiner, det gör att dem känner sig trygga och lugna! :)

Svar: Tack gumman! ❤️
Linda Mark

Jonna

Båda mina barn har varit helt frälsta i det här med bröst. Joline gick inte ens att flaskmata. Dock var hon lättare att vänja av. Henne hade jag slutat amma redan då hon var 6 månader och någon vecka. Jaqline däremot var det svårare med. Hon var ju en så ledsen bebis och hade så ont. Jag var vaken med henne i 7 månader tills jag fick nog. Jag åkte bort en hel helg faktiskt. I efterhand kan jag inse att det kanske inte var optimalt att lämna Tomas hemma ensam med 2 små barn. Men han roddade det galant. Mina tittar värkte som aldrig förr och jag åsamkade mig själv jordens mjölkstockning. Dock kunde jag sluta amma henne helt när jag kom hem, då var hon 7,5 månad.
Så länge du är konsekvent med Adrian, låter honom ha fasta ät och sovrutiner så kommer det där att lösa sig ☺️ Tips är en sport-bh och Robins t-shirt så att du inte luktar du till en början. Ljummet vatten eller lite mjölk i en flaska går att "lura" dem med också. De små liven 😏
Lycka till 😃

Svar: Tack för tipsen! Svettröja ska på! ;) haha ❤️
Linda Mark
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR