Amen, helleluja!

Haha!
HÄR är en artikel som har florerat på fb och nätet den senaste veckan. Jag älskar artikeln med undantag för bibeldelen. ..
 
Kopiera denna länk nedanför. ..
 
http://m.dagen.se/opinion/debatt/lat-inte-barnen-fa-ta-makten/?fb_action_ids=10152131712766904&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B597686563637166%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
 
Den är skriven av en psykolog vid namn Alf B Svensson. Den tar upp att barnen bestämmer för mycket i många hem. Och mycket av skälen till ständiga bråk om läggning, mat, kläder är ju pga att föräldrarna har släppt efter.
 
"Vi föräldrar ska visa våra barn kärlek men också sätta tydliga gränser. Vi ska visa våra barn respekt men också lära dem att respektera oss. Barn har rättigheter men måste också lära sig att de har skyldigheter. Barn behöver tid och uppmärksamhet, men de ska inte alltid få stå i centrum. Vi ska tillfredsställa barnens behov, men inte alla deras önskningar. Våra barn ska givetvis få vara med och bestämma, men de ska inte få ta makten."
 
"Här följer några exempel bara från den senaste tiden. Flera förskollärare har berättat för mig att det blivit vanligare att barn kommer till förskolan i pyjamas och nattblöja, eftersom de inte ville klä på sig. Barn kommer också med hög feber. När personalen då påpekar att barnet måste stanna hemma, säger föräldrarna: ”Där hör du. Det var ju det vi sa. Du skulle ha stannat hemma”.
 
"Det är också vanligare att barnen sparkar och slår sina föräldrar, som inte säger ifrån utan bara skrattar generat. En mamma berättade för personalen att hennes femåring vägrade äta. Inte för att det var fel på maten. Det var fel sorts porslin. Varpå mamman satte fram nytt porslin. Och inte bara till barnet, hela familjen skulle ha nytt porslin. Annars vägrade barnet att äta."
 
 
Mycket av detta ser jag på jobbet varje dag. Så om inte livet som bonusmamma lärt mig allt så har fan jobbet lärt mig mycket. Barn som skriker bara för att sitt syskon behöver skor och inte denne.  Pappor som frågar sina barn i beslut som de vuxna ska ta. Mammor som tigger sina barn. Mammor som inte ens kan gå 2 meter från sina stora barn.  "Viktor, mamma går bara hit..." ungen är liksom 10 år. ...
 
Mammor och pappor som proppar barnen med pommes från donken för att de ska kunna vara lugna en stund. Barn som är helt oförmögna att ge och ta.. föräldrar som låter sina barn bete sig hur som helst och härja fritt på vår arbetsplats för att de inte orka ta diskussionen.  De köper även allt barnen pekar på för samma anledning. 
 
Så, tack, halleluja och amen för denna artikel!NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR