Lovely day...

Trots att det blev lite hektiskt imorse så har denna dag bara blivit bättre för varje timme! :) inatt sov jag typ inget då lillen legat och knorrat och aldrig kommit till ro helt. Så jag stängde av mitt alarm och somnade om och vaknade av "nu måste vi gå"-alarmet! Men vi hann idag också! Haha, vette fan hur dock! :)

Hans korvande skulle senare på dagen förklara att han haft ont i magen då det har resulterat i två ombyten på Dagis och ännu ett efter lunchen men då för att han hade ätit med kläderna ;) Tur att han har kläder!

 Har ni kläder i skolan till era barn? Tycker inte ni också att det är viktigt att barn från 1-10 år ska kunna byta om när de blir blöta eller glömt vantarna/ mössan på bänken hemma i hallen? Det är ju lite olika det där.... Jag personligen hade inte kunnat gå till jobbet och veta att mina barn har bristfälliga saker på sig efter säsong eller saknar saker i sin låda. Sen sitter jag där trygg, varm och mysig på jobbet med en varm kaffe i handen och mitt barn är utan kläder??... Nej, över min döda kropp! Haha

Skolan gick toppen, mycket repetition men det behövs efter julen! Så idag har vi myst med MASSA konteringar, deklarationer och redovisning av löner och socialavgifter samt EU-moms, muuums! ;) 

Efter skolan hann jag med ett snabbvarv i på H&M på vägen till pendeln för att köpa en del av vår Doppresent, samt lite nytt till Adrian! Haha! Men nu är födelsedagspresenterna klara, nästan doppresenten... Så nu ska jag bara köpa lite kalasfix och slängaihop en tårta, får se vilken det blir denna gång! Här har ni ju de jag har gjort innan! 


Men denna gång så blir det till världens tuffaste 11-åring jag känner! Alla våran fantastiska Elin! Men jag har några idéer! ;) den blir awsoome! 

Nu mot kvällen så har jag bara busat och myst med Adrian! Nu är min sista skoldag över och jag kan hämta tidigt igen. Så imorgon blir det ett ärende på stan, hjälpa en tjej att sälja en massa Donkey tillbehör... Eller jag sålde allt på några minuter så nu ska jag bara återkoppla med ett bra pris till alla! :), sen ska jag plugga i stan på nått café, handla tårttillbehör och hämta hem busmusen. Och sen så kommer världens bästa pappi hem!!

På fredag är vi alla antagligen lediga beroende på hur mycket av skolan jag hunnit beta av, företagsekonomi 2 gick i hastighet av ljuset om det ens är möjligt! Haha!

 Sen har jag återbesök efter bröstoperationen och sen är jag klar för dagen och kan gå hem och förbereda tjejmiddsg/kalas/filmmys/övernattning. När allt är check så rymmer jag och Adrian och sover hos morbror tills lördagen. 

Då blir det hem och förbereda familjekalaset för födeldedsgsbarnet! Någon kommer att bli sååååå överraskad och sååååå glad! Älskade lilla skrutt! 💕

Kram och god natt! 

Johanna

Visst har vi extrakläder i skolan, äldsta dom är 10 har faktiskt också galonisar fortfarande när det behövs. Hur gör du med dina stora?

Johanna

I skolan finns extrakläder till alla barnen. De har även riktiga galonisar att sätta på om det är riktigt blött och det har även den äldsta som är 10 snart 11. Hur gör ni?

Svar: Killen på dagis har allt! En massa extrakläder och galonisar för att underlätta dagen för pedagogerna.

Åtta-åringen har extrakläder om man spiller men då det inte finns något gemensamt intresse i de båda hemmen att hon ska ha allt hon behöver så ska vi sluta lämna kläder där (bara vi som lämnar, ser efter och fyller på) eftersom de sedan används av mamman och deras andra lillasyster men dottern själv saknar saker i sin låda...

Och sen så köpte vi ett fodrat galonset från didriksons åt henne. Elva-åringen har ingen plats att ha extra kläder och galonisar är bara att glömma att försöka få på henne. Vi har haft skalbyxor till henne men de är kanske använda en gång i år så vi får se om vi köper nått nytt par nästa år. Känns onödigt i så fall... Då får hon cykla i regnet och bli blöt, i ryggsäcken gör de ingen nytta. ;)

Kram kram
Linda Mark

Johanna

Har förstått att det är väldigt olika när de slutar med galonisar, dottern som blir 11 i vår vill själv ha det så vi har kört på med det. Även flera i hennes klass som har overall fortfarande.

Svar: När jag var mindre då hade man overall tills man var 12 år och det var inge konstigt. Om inte annat så var det även kallare för 15 år sedan. Jag minns dagar med 30- i Stockholm. Och nu ska man ju se vuxen ut snabbare och det är viktigare att vara cool, förr ville man hellre inte frysa så alla såg ändå likadana ut. Sorgligt men sant. Sen skiljer ju sig detta runt i landet... Nu närmare Stockholm ju mindre logik! ;)
Linda Mark

Jonna

Joline (vår 8-åring) har självklart extrakläder, galonbyxor samt en jacka istället för overall i skolan. Även extra vantar, mössa och framförallt strumpor. De är ute ocj leker på rasterna, självfallet blir det blött, smutsigt och så. För mig är det en självklarhet att se över lådan minst 2 gånger i veckan, vid hämtning.

Jaqline (vår 5-åring) har allt dubbelt hos dagmamman. Där säger dagmamman till vad som är använt och skickar även med blöta kläder hem. De är ute hela dagarna.

Håller med till fullo om att barnen har ett eget ansvar, dock är de fortfarande små. De har ju knappt med sig huvudena, hur ska de ha koll på alla kläder, väskor, gympakläder och läxor. Nä, som vårdnadshavare, extraförälder, plastmamma eller pappa har man ett större ansvar än barnen.

Svar: Vet inte om jag har nämnt något om eget ansvar eller om du hänvisar till vanliga förekommande åsikter ;) men givetvis så glömmer de saker! Man ska vara glad om de ens hittade hem efter skolan! :)

Men det är just av denna anledning som jag vill att det som ska finnas i lådan, ska finnas i lådan. För det är lätt hänt att lämna det varma hemmet och sätta sig i en varm bil och komma på att man har flipp-flopps på fötterna haha! De är hopplösa, true story! ;) men just mössa, vantar och en extra tröja är något som ofta glöms då de inte själva tar sig till skolan för det märker man fort när graderna väl kryper nedåt.

Och just dessa saker finns (fanns när jag lämnade) i lådan för deras glömska ska inte straffa dem. Och ja, vi dubbelkollar/frågar just för att ge dem en till chans att göra om och rätt innan. För det är inte jättekul att komma på att man glömt badkläderna för att jag som vuxen hellre vill utföra "korrekt" barnuppfostran. De lär sig inte mer för att jag ska få rätt varje gång de glömt nått.

Linda Mark
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR