Från ett hotell till ett annat...

Då har vi rört oss vidare från Karon och förflyttat oss uppåt en bit längs kusten till Hat Surin.  Jag skulle inte rekommendera en familj/levande själ att åka till Karon, vi är ju fortfarande i Phuket men kan man hoppa över hela Phuket så gör det. Nu skiner solen även i Karon som tur är och vi bodde på ett helt okej hotell med bra pooler, så tre dagar gick att "härda" ut. Men jag hade inte velat stanna en minut extra. 

Det blir även lite fel för oss som hunnit ta oss en bit genom Thailand och som har sett några av världens vackraste stränder- till att sen hamna i Phuket. Hade vi börjat där så hade jag säkert haft Alanya vibbar men ändå blivit besviken för då hade jag åkt till till Turkiet och inte 10 timmar med flyg.


I Karon så är det en massa trafik, det luktar sopor, det är skräpigt, hänger el-ledningar överallt, finns inga trottoarkanter att gå på så man är i attack-mode exakt hela tiden från hotellet tills man kommit till en restaurang. 


När man går på gatorna och ska kolla mat så får man ryska menyer uppslängt i fejset, de tittar inte ens på dig eller säger hej. Menyerna står på ryska, tyckte mig fan till och med se ryskmat på ett ställe- så jäkla osmakligt!  


När jag/vi reser så vill vi se och uppleva landet vi är i och dess kultur. Hade jag velat trängas på en knökfull strand med människor utan respekt som inte vet hur man beter sig, ja då hade jag väl åkt till Ryssland och sen ätit Ryskmat?  


Nu är så klart inte alla så här, vi träffade en svensk dam från Norra Sverige igår på stranden som berättade om en ryskman som jobbade på ett hotell här i Thailand då när de var nere för 8 år sedan. Han berättade att Ryskamaffian hade tagit över vissa delar av Thailand, han skämdes så mycket över sina landsmän att han aldrig tänkte återvända till Ryssland igen. 


Surin låg ca 25 min bort med bil och är istället så fint! Hotellet är magiskt, poolen är magisk, stranden.... det är lugnt ja, men allt är bättre än Karon och vi har inget problem med att det är lugnare. 


(null)


(null)


(null)                     

(null)                     

(null)                     

Det finns okej antal restauranger på "huvudgatan" och jag har väl typ sett 2-4 butiker utöver Mini Markets.


Vi fick en säng som är ca 2 st 160 sängar ihop och jag vill typ fixa det hemma också, såå skönt! 


(null)


Haha När vi kom hit vid 09.30 så var inte våra rum klara ännu så vi bytte om och gick ner på stranden i några timmar. 


Väl tillbaka så hämtade vi lite saker på rummet och gick ner till det stora poolområdet. Det är en pool som slingrar sig som en flod över hela området, det finns gott om solstolar på området sen finns det ruckelkanor, en biograf, arkadhörna, en hel egen Willy-wonka affär, massa olika restauranger om man så vill m.m 


(null)


(null)


(null)                     

(null)                     

(null)                 

(null)         


(null)


(null)                     

Vi fick reda på en superbra strand av svenska damen vi mötte, den ska ligga bara över ett krön typ som Long Beach och Klong Dao på Koh Lanta, stranden heter Bang Tao (Thao). Den stranden ska typ vara lika lång som Long Beach men grund som Klong Dao och så har den solstolar och parasoll. Så vi kanske kollar in den stranden idag. 


(null)


Vi ska vara är i Surin i tre nätter och nu är vi inne på dag två. Vi passar på att sola det sista innan vi åker mot Bangkok! :)


Störd som man är så längtar jag också hem så  klart! Jag saknar vår lägenhet, längtar efter att få tvätta allt vi haft med oss, jag vill storhandla så vi är redo för veckan och "nolla" så att allt är i fas igen! :) Dagen efter att vi kommer hem så är det nytt jobb för mig som jag ser fram emot att kicka igång, vanligt jobb för Robin och dagis för Adrian som gäller! 


Kram kram på er! 
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR