Utforska nya öar...

Idag var det dags att utforska öarna kring Koh Lanta. Det är några jag har velat se samt Koh Rok, men då den ligger ännu längre bort så får den nog bli en annan gång. :)


Dagens trip bestod i alla fall av Koh Chuek, Emeramd Cave på Koh Mook, Koh Kradan och Koh Ngai. Vi åkte en delad speed boat med ett roligt gäng, restiden mellan öarna kändes helt okej och på utflykten fick vi snorkla på så fina ställen! 


Koh Chuek


Här har jag nog inte ens bilder ifrån, men det var en liten bad vik som vi snorklade vid en stund. Men här såg jag en och en annan manet sen blev vi bitna några gånger av något och man kunde inte riktigt se ner, sen vart det inte så mycket fisk så detta stopp hade man kunnat stryka från listan i min mening. 


Emerald Cave


Detta var en ca 80 meter djup, becksvart grotta. Denna måste man tajma in med tidvattnet om man ej åker med guide, så man inte blir fast i eller på andra sidan. De hade ficklampor som de viftade med så man fick någon typ av reflektion, sen kunde man möta en lämnande grupp och då hjälpte deras ficklampa. I annat så var det alltså bläcksvarta och fyllt med vatten och berg ovanför huvudet från 1-4 meter upp.  När man tillslut kommit igenom så kommer man ut på en dold liten strand. 


(null)


(null)

Adrian blev som normalt en egen liten turistattraktion och man fick typ hålla i honom så ingen slet honom till sig! Haha Efter ett kortare stropp så var det dags att ta sig igenom grottunneln igen och åka vidare. 


Koh Kradan


Asså omg! Tänker inte ens skriva något typ, kolla bara på bilderna! Här gav jag ett till försök i alla fall med att få på Adrian cyklopet i alla fall och det tog exakt 1 sekund efter att hon stoppat ner ansiktet under vattnet som han var fast! Haha Det lilla blötdjuret snorklade exakt hela tiden som vi var där och vi såg såååå mycket fina koraller och fiskar. Han gestikulerade under vattnet och pekade och gjorde tummen upp. Asså jag orkar inte! Haha så söt! Älskling somnade igen sen på vägen till Koh Ngai


(null)


(null)


(null)

 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Koh Ngai


Några minuter bort med speed boat från Koh Kradan så ligger ön Koh Ngai. Denna ö var vi extra intresserade av då vi hade tänkt att kanske spendera några nätter här vara för att bo mer avsides, det är verkligen inte öde, men här är tempot ytterligare några Snäpp neråt och det är inte så mycket mer än typ 3-5 utspridda hotell, en strand som styrs mycket av tidvattnet och typ 3 barer på stranden som serverar dryck och enklare mat.


(null)


Vägen tillbaka tog inte mer än 40 minuter, med speed boat till Koh Kradan så tar det ca 1 timme, de andra öarna låg i närheten av Koh Lanta. Adrian somnade här igen och sov under hela promenaden på Long beach, vi letade efter en restaurang som så klart verkligen låg lääängst ner mot Klong Dao! Haha vi skulle ha transfer till hotellet men tänkte att vi kunde gå "en liten bit". 


Vi hamnade i alla fall tillslut på "Thai Cat" som vi har hört massa bra om. Medans de andra svalkade sig i skuggan lite så sög jag åt mig av de sista soltimmarna på stranden. Jag beställde en fruktshake som de kom ner med på stranden. 


(null)


(null)


(null)

Tänkte först läsa men det blev att jag brände av inlägg på bloggen för alla de dagar vi har varit här, som jag en har haft tid/möjlighet att skriva. 


Maten på Thai cat var i alla fall så grym! Vi äter nog vid stranden ikväll också innan lite sista shopping i Saladan! :) 


(null)


(null)

Sedan någon dag tillbaka så blev vårat internet på rummet typ obrukbart och när vi äter middag så äter vi ju och då hinner jag inte skriva. Så det brukar vara efter/om Adrian somnar som jag kan skriva några rader.  Det kommer ett inlägg med tips kring detta lite senare!


Kram kram 


NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR