Förändring är inte alltid bra...

På tal om att explodera... hela Ao Nang har förändrats. Vet inte om jag känner att det är till det bättre eller om det är sämre. 

Det är mer liv, mer folk- både på stranden och på gatorna. Alla butiker har ljusslingor runt träden som blinkar, det blinkar utanför och alla restaurangerna har typ inkastare. 

Det blir ju så när det blir mer, man måste sticka ut. Men det betyder inte att det är bra. 

Den sunkigare (bra) delen av stranden där det innan var lugnt, hade solstolar och där det fanns mindre matbås/vagnar och nu ersatts helt av pool/restaurangkomplex som tar 500 bath/dag för att bada i pool och låna solstol. 

(null)

Det är skräpigare på stranden, rörigare, mer folk och typ bara restauranger och komers.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ja, och för att inte tala om de då få tjatiga massage ställena/inkastarna som då var en hand full. Har nu hela bakre delen av stranden och antalet ställen har tre dubblats. Du kan inte ens gå och slänga skräp utan att få 4 massage erbjudanden. 

Det är mer tyskar, britter och ryssar. Jag är tyvärr rädd att Ao Nang håller på att förvandlas till ett Phuket. :( Thailändarna här är inte alls så trevliga som på Koh Lanta, det märkte man på Phi Phi också- de tröttnar liksom på folk, oavsett dem det är. 

Det är fullt med folk som jobbar på restaurangerna, men ingen är observant/gör det lilla extra utan alla känns till besvär. 

Som i Phuket fick vi en rysköversatt meny typ slängd i fejset på oss när vi skulle kolla menyn- istället för att man går fram, välkomnar och VILL ta reda på vart personerna är i från. Då antar dem bara...

Bara översatta menyer - mer än någon rad på engelska, spyr jag på! :( Att man tar bort sin inhemska mat oavsett om det är Thailand, Cypern eller Kreta- för att anpassa till detta släkte (tyskar, britter och ryssar) gör typ ont i mig. 

Lär ER engelska, anpassar ER dit ni väljer att resa och visa RESPEKT och HÄNSYN. Blir liksom ledsen på riktigt hur man ser alla länder man varit i bli mer och mer sabb pga dessa folk. 

Thailändarna här i Ao Nang säger typ inte hej, de tackar inte när man lämnar restaurangen, de ser inte att man är klar med maten....Så som det blir säkert efter för många tyskar, britter och ryssar som inte visar hänsyn och respekt. Så "i dont Blame them"... men det är tråkigt för alla oss andra som inte beter oss som as.. :(

Nej, Ao Nang är numera en kom/gå ort för oss. Tråkigt men sant. Det som var så himla mysigt här för bara 1 år sedan :/

Kram kram på er! :)


UPPDATERING OM FÖRÄNDING: 

 Tydligen så var alla små bås/restauranger fuskbyggen så kungen hade tagit hjälp av militären som kommit och skuffat iväg alla och att man istället byggde dessa massagehyddor. 

Vi letade också efter en matmarknad som låg vid sidan av en huvudgata, det var tydligen samma med den. Tror att dem byggt ett stort hotellkomplex på den marken nu. NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR