Phi phi dag 3

 Imorse flög alla upp ur sängen och ner till frukosten.  Idag var det dags för båtutflykt. Jag blir aldrig superhungrig på båten, så jag passade istället på vid frukosten att käka "stir fried Chicken with garlic" och lite "fried rice with egg". Det lär man ju hålla sig på hela dagen! ;) 

Tidvattnet är så markant här för på morgonen och kvällen är typ allt vatten verkligen borta! ;)  idag fick vi till och med vada ut till båten för att man inte kunde komma tillräckligt nära. 

(null)

(null)

Vi blev som sagt hämtade med Longtail nere vid våran hotellstrand för att åka runt Phi Phi. Vi började med att åka till "Shark Point" i hopp om att se lite revhaj då vi åkte senare förra gången, men icke det! :) De verkar vara som järven på Skansen, ingen vet riktigt om den finns då ingen någonsin har sett den! ;) 

Vi tog oss sen vidare runt hela udden då vi ville hoppa över bamboo Beach, ja jätte fin strand men smockad, ännu mer i nationalpark fee och är liksom inte wow. Så då sparar vi hellre 30 min och åker vidare. Nästa stopp blev då "Nui beach", såååå fin strand, härlig snorkling och det gick bättre för Ella att snorkla :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter detta stopp så åkte vi till "Maya Bay" och gluttade, fortfarande stängd och fortfarande inget att se förutom att man kan tycka att det är lite nostalgi med filmen "the beach".  

Sen blev det "Loh Samah Bay" som är en favorit! Fin snorkling och söt liten strand som man kan snorkla in till. Barnen var i extras här! :) 

Efter det så åkte vi vidare mot "Pileh Lagoon" som är en personlig favorit. Vattnet liksom lyser där inne och är djupare än tex Hong lagoon. Detta var nog barnens favoritställe! :) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen åkte vi förbi "Viking Cave" .....

(null)

och mot "Monkey Beach". Då den vanliga stranden var smockad så blev det liksom baksidan istället.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 Fin den med, fanns apor och mindre folk. Så det funkade även om jag hade velat visa dem den större stranden. 

När vi var klara på "Monkey Beach" och hade tid över så åkte vi en sväng till "Long beach" vilket i min mening är den finaste stranden på hela Phi phi.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 Men det blev en paus där med lite bad och drickpaus innan vi åkte bort till våran strand som ligger precis jämte då vi alla nu var lite solmätta. 

Vi älskar att åka båt, man tar med sig lite som man vill äta och åker vart man vill och stannar så länge man vill. Man kommer tillbaka lite solmosig, kanske lite bränd men med så många nya minnen! :) 

Vi brukar ha in en båttrip per varje ställe vi är på. Dels för att det är en skön paus från pool/strand-vardagen och man får se häftiga platser att snorkla på. 

Väl hemma så var klockan typ 15. Jag gick och vilade lite, helt oförklarligt slut. Däckade på rummet tills typ 18.30 och hade kunnat sova för natten. Jag har ju jobbat otroligt mycket nu en tid och att vara sjuk gör ju inget enklare. Men jag lyssnar in kroppen och behöver den sova så får den göra det! :)

Elin pluggade lite, och blötdjuren Adrian och Ella badade i poolen i sällskap med soldyrkaren pappa. De kom och väckte mig vid 18.30 och så gick vi ut och käkade, köpte Armband, hajtands-halsband och lite vykort som vi ska skicka. :) 

Innan vi åkte så hann jag precis få hem alla bilder som jag framkallade från förra resan, japp bättre sent än aldrig. Så jag passade på att beställa några dubbletter på de bilder som innehöll den andra familjen vi träffade nere på Phi Phi sist. Barnen lekte ju varje dag och hann komma varandra nära. Adrian pratar om dem hela tiden och hur han vill åka och hälsa på :) 

Så jag postade i alla fall bilderna på dem här i veckan innan jag åkte och igår så fick vi tillbaka en videohälsning där de tackade jättemycket och hur de mindes alla platserna :) så kul med alla små kompisar barnen träffar när man är ute och reser! :) 

Kram och godnatt på er!
NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR